Title: search for a row in rtcdataset Post by: lionheart on November 27, 2011, 10:48:22 PM Is there any tricks or fast search for a row in RtcDataSet ? What i do now is to iterate through rows until found or EOF.
Quote rtcdataset.first while not rtcdataset.eof do begin if rtcdataset.asvalue['id'] = valuetofind then begin ... ... break; end; rtcdataset.next; end; Title: Re: search for a row in rtcdataset Post by: D.Tkalcec (RTC) on November 27, 2011, 11:29:08 PM There is no "Find" method on TRtcDataSet. Iterating through the dataset is the only way to find a record based on field values.
PS. Even if there was a "Find" method on TRtcDataSet, it would also have to itterate through all rows in the dataset to find a specific row, since rows aren't indexed for searching. And ... a custom implementation (your own code) written to accomodate your specific needs will usually be faster than a standard "Find" method, so there would be no real benefit (except for not having to write the code yourself) if there was a "Find" method on the TRtcDataSet class. Best Regards, Danijel Tkalcec Title: Re: search for a row in rtcdataset Post by: lionheart on November 28, 2011, 06:55:56 AM Thanks and no problem. I was asking to ensure i didn't miss any tricks on the subject :).
|